Resekort – Kreditkort för resor

Om du är en frekvent resenär vet du att det kan vara jobbigt att släpa runt kontanter och resecheckar. Ett resekort kan förenkla ditt liv genom att ge dig ett sätt att betala för stora och små utgifter medan du är på språng.

När du väljer ett resekort, leta efter ett som inte tar ut utländska transaktionsavgifter. Dessa avgifter kan läggas till, så det är bäst att undvika dem om du kan. Du vill också se till att kortet erbjuder belöningar som passar din resstil. Om du är en poängperson, leta efter ett kort som ger dig poäng eller kilometer för varje krona du spenderar. Om cash back är mer din grej, hitta ett kort som erbjuder generösa belöningar i form av kontouttag eller direkta insättningar på ditt bankkonto.

Se till så att kreditkortet har reseförsäkring

Om du planerar en resa, se till att ditt kreditkort har en reseförsäkring. Detta kan vara praktiskt om ditt flyg är försenat eller inställt, eller om du behöver ställa in din resa på grund av en nödsituation. De flesta reseförsäkringar täcker dig för upp till 5000 kr per person, men se till att läsa det finstilta innan du köper.

Resekort - Kreditkort för resor

Att tänka på för att hitta bästa kreditkort för resor

När det gäller att hitta det bästa kreditkortet för resor finns det några viktiga faktorer att tänka på. Fundera först på vilken typ av resenär du är. Är du någon som gillar att boka sina egna researrangemang, eller föredrar du att använda en resebyrå? Detta hjälper dig att bestämma om du behöver ett kort som erbjuder belöningar för att boka din egen resa eller ett som erbjuder förmåner som gratis incheckade väskor och prioriterad ombordstigning.

En annan sak att tänka på är vilken typ av utgifter du vanligtvis gör när du reser. Brukar du spendera mer på hotell och restauranger, eller kommer du på att du lägger ut mer för aktiviteter och souvenirer? Om du vet vart dina pengar tenderar att ta vägen när du är på resande fot kan du leta efter ett kreditkort som ger bonuspoäng i dessa kategorier. Slutligen, fundera på vad mer som är viktigt för dig i ett kreditkort.

Därför är det bra att ha med sig ett kreditkort på resan

Kreditkort kan vara ett användbart verktyg när du reser. De kan användas för att boka hotell, hyrbilar och flyg. De kan också användas för att göra inköp under resan. Därför bör du ta med dig ett kreditkort på resan.

Det finns några saker att tänka på när du använder ett kreditkort när du reser. Se först till att meddela din bank eller kreditkortsföretag om dina resplaner. Detta kommer att hjälpa dem att flagga ovanlig aktivitet på ditt konto. För det andra, håll koll på dina utgifter. Det är lätt att spendera för mycket när du är på semester och inte tar hänsyn till din budget. Slutligen, var medveten om valutakurser om du gör inköp i ett annat land. Genom att följa dessa tips kan du använda ditt kreditkort för att göra resan enklare och billigare.