Bonuskort – Kreditkort med bonus

Ett kreditkort med bonus är ett bra sätt att få mer valuta för pengarna. Så här fungerar det: när du spenderar en viss summa pengar på ditt kreditkort får du en bonus, som vanligtvis är en procentandel av vad du spenderade. Om du till exempel spenderar 1 000 kr på ditt kreditkort under en månad och kortet har en bonus på 1 %, får du tillbaka 10 kr extra.

För att vara säker på att du får ut det mesta av ditt kreditkort med en bonus är det viktigt att förstå hur programmet fungerar och vilka utgiftströsklar du behöver nå för att tjäna bonusen. Det är också viktigt att läsa det finstilta noggrant så att du vet vilka köp som är berättigade till bonusen och vilka som inte är det.

Så fungerar kreditkortets bonussystem

När du registrerar dig för ett kreditkort kan du bli erbjuden en bonus. Detta är ett incitament för att använda kortet, och det kommer vanligtvis i form av cashback eller poäng. Bonussystemet är utformat för att uppmuntra spenderande, så det är viktigt att förstå hur det fungerar innan du börjar använda ditt kort.

Kreditkort med bonus

Här är en sammanfattning av hur kreditkortsbonussystemet fungerar:

De flesta bonusar är baserade på ett nivåsystem, där du tjänar fler poäng eller pengar tillbaka när du spenderar mer pengar. Till exempel kan du tjäna 1 % i bonus på alla köp, men 2 % i bonus på rese- och matkostnader. Det kan också finnas gränser för hur mycket du kan tjäna under en bonusperiod, till exempel 2000 per månad. Vissa kreditkort har till och med roterande belöningskategorier, där du tjänar bonuspengar tillbaka på olika köp varje kvartal. Några av de bästa kreditkorten för att registrera dig erbjuder stora registreringsbonusar och pågående belöningar. Dessa kan vara värda hundratals eller till och med tusentals kronor per år i gratissaker.

Alla köp med ett bonuskreditkort är inte bonusgrundande

Det finns många olika typer av kreditkort på marknaden, och det kan vara förvirrande att försöka lista ut vilket som är bäst för dig. En sak att tänka på är att inte alla köp som görs med kreditkort är bonusbaserade. Med andra ord, du tjänar inte alltid poäng eller belöningar bara för att du använde ditt kreditkort.

Låt oss till exempel säga att du har ett kreditkort som erbjuder 1 % kontant tillbaka på alla köp. Du kanske tror att det betyder att du kommer att tjäna 1 kr för varje 100 kr du spenderar. Men om du använder ditt kort för att betala för något som inte är berättigat till bonus (som en gamblingtransaktion), så får du ingenting tillbaka. Så innan du ansöker om ett nytt kreditkort, se till att du förstår hur belöningsprogrammet fungerar.

Att tänka på när du jämför kreditkort med bonus

Det är viktigt att tänka på några saker när du jämför kreditkort med bonusar. Den första är vilken typ av bonus du letar efter. Vissa kort erbjuder cashback, medan andra erbjuder poäng som kan lösas in mot resor eller varor. Det finns också kort som erbjuder en kombination av båda.

En annan sak att tänka på är hur lätt det är att tjäna bonusen. Vissa kort kräver att du spenderar en viss summa pengar under de första månaderna för att få bonusen, medan andra inte har några utgiftskrav alls. Se till att du läser det finstilta så att du vet vad du behöver göra för att tjäna din bonus.

Fundera slutligen på vilken typ av kortinnehavarförmåner som är viktiga för dig. Vissa kort kommer med förmåner som gratis incheckade väskor eller prioriterad ombordstigning, medan andra erbjuder utökat garantiskydd eller köpskydd.

Tips för att få extra mycket bonus med kreditkortet

Om du vill få ut det mesta av ditt kreditkort finns det några saker du kan göra för att se till att du får bästa möjliga affär. Här är några tips:

Använd ditt kort regelbundet

Ju mer du använder ditt kort, desto mer sannolikt är det att du är berättigad till bonusar och belöningar. Om du bara använder ditt kort ibland, kanske du inte drar full nytta av vad det har att erbjuda.

Var uppmärksam på bonuskategorier

Många kort erbjuder bonuspoäng eller cashback på vissa typer av köp. Om du vet vilka kategorier som ger dig extra belöningar kan du se till att du använder ditt kort på det mest fördelaktiga sättet som möjligt.

Uppfyll minimikraven för utgifter

För att kvalificera dig för vissa bonusar kan du behöva spendera en viss summa pengar inom en viss tidsram.

Med extrakort kan flera i familjen samla bonus tillsammans

Om du har en familj vet du att det kan vara svårt att hålla alla på samma sida – speciellt när det kommer till pengar. Men om du letar efter ett sätt att komma framåt ekonomiskt kan det vara ett bra sätt att samla in kreditkortsbonusar med extra kort.

Så här fungerar det: låt oss säga att du har ett kreditkort med ett belöningsprogram som ger dig 1 % kontant tillbaka på alla köp. Du har också två barn med varsitt extrakort. Om du använder ditt kort för att göra 1 000 kr i inköp per månad, och dina barn använder sina kort för att göra 500 kr i inköp per månad, tjänar du 15 kr i kontanter tillbaka i slutet av månaden.

Koppla matkortet till bonuskortet

För att få ut det mesta av dina utgifter för mat, länka ditt matkort till ett bonuskort. Med denna strategi kan du tjäna ännu fler poäng på dina vardagsköp.