Företagskort – Kreditkort för företag

Ett företagskreditkort kan vara ett utmärkt verktyg för att hantera ditt företags ekonomi och bygga upp din affärskredithistorik. Men hur fungerar företagskreditkort?

Företagskreditkort liknar personliga kreditkort på många sätt. Båda låter dig låna pengar upp till en viss gräns och ta ut ränta på beloppet du lånade om du inte betalar tillbaka i sin helhet varje månad. Där de skiljer sig är hur de rapporterar din aktivitet till företagens kreditbyråer och hur de kan användas för att hantera ditt kassaflöde.

Med ett personligt kreditkort rapporteras din aktivitet till konsumentkreditbyråerna, vilket kan påverka din personliga kreditpoäng. Med ett företagskreditkort rapporteras din aktivitet till företagskreditbyråerna, vilket hjälper till att bygga upp ditt företags kredithistorik.

Varför ska man ha företagskort?

De flesta förstår grundkonceptet med ett kreditkort: du lånar pengar från ett låneinstitut och betalar sedan tillbaka pengarna över tid, vanligtvis med ränta. Vad många dock inte inser är att det finns olika typer av kreditkort, alla med sina egna fördelar och nackdelar. En typ av kreditkort som ofta förbises är företagskreditkort.

Företagskort

Ett företagskreditkort kan vara ett värdefullt verktyg för alla småföretagare. Här är fem skäl till varför:

1. Skapar företagskrediter
Ett företagskreditkort kan hjälpa dig att bygga upp ditt företags kredithistorik, vilket kan vara till hjälp om du någonsin behöver ta ett lån eller kredit för ditt företag.

2. Erbjuder affärsspecifika belöningar
Vissa företagskreditkort har speciella belöningsprogram som erbjuder en stor fördel för småföretag. Till exempel kan du få lite pengar tillbaka på inköp du gör varje dag, eller till och med tjäna mil som kan användas för affärsresor.

3. Har ett dedikerat företagsnummer
Ett företagskreditkort kan ge dig ett dedikerat företagsnummer, vilket kan vara användbart om du driver ett litet företag. Säg till exempel att du säljer produkter på tradera eller eBay. Att ha ett separat företagskreditkortsnummer kan hjälpa till att skydda din personliga information.

4. Är lätt att få om du redan har ett personligt kort
En av de största fördelarna med företagskreditkort är att många låter dig kvalificera dig för kortet baserat på din personliga kredithistorik.

5. Ett företagskreditkort kan hjälpa dig att hantera utgifter genom att tillhandahålla ett bekvämt sätt att spåra affärsutgifter. Du kan använda ditt företagskreditkort för att betala för affärsrelaterade utgifter som kontorsmaterial, reklam och resor. Sedan, i slutet av månaden, kan du enkelt se hur mycket du har spenderat på företagskostnader. Detta kan hjälpa dig att hålla reda på dina utgifter och budget mer effektivt.