Cashbackkort – Kreditkort med cashback

Ett kreditkort med cashback är ett bra sätt att spara pengar på dina vardagsköp. Så här fungerar det: du får tillbaka en viss procentandel på varje köp du gör med ditt kreditkort. Till exempel, om du har ett kort som erbjuder 1 % cashback, kommer du att tjäna 0,01 kr tillbaka för varje 1 kr du spenderar.

Det finns vanligtvis gränser för hur mycket cashback du kan tjäna, och vissa kort utesluter vissa typer av köp från att tjäna cashback (som saldoöverföringar eller kontantförskott). Men om du använder ditt kreditkort för det mesta av dina dagliga utgifter, kan ett cashback-kort vara ett bra sätt att spara pengar.

För att hitta det bästa kreditkortet för dig, jämför olika kort och deras erbjudanden för att se vilket som ger dig mest cashback på dina utgifter.

Cashbackkort - Kreditkort med cashback

Det är skillnad på bonuskort och cashback kort

Det finns en skillnad mellan bonuskort och cashback-kort, även om båda erbjuder belöningar till kortinnehavare. Bonuskort erbjuder vanligtvis poäng som kan lösas in för resor, varor eller cashback, medan cashback-kort ger en rabatt på köp som görs med kortet.

Cashback-kort är ett bra alternativ för människor som vill spara pengar på vardagliga utgifter. Bonuskort är idealiska för dem som reser ofta eller som vill tjäna belöningar som kan användas för en mängd olika ändamål.

Allt du köper ger inte cashback

När det kommer till kreditkort ger inte alla köp pengar tillbaka. Faktum är att några av de vanligaste undantagen inkluderar saldoöverföringar, kontantförskott och speltransaktioner. Om du vill tjäna pengar tillbaka på dina kreditkortsköp, se till att kontrollera det finstilta innan du drar kortet.

Jämför och hitta bästa cashback kortet

När det kommer till kreditkort finns det många olika alternativ där ute. Det kan vara svårt att avgöra vilken som är rätt för dig. Om du letar efter ett kort som erbjuder pengar tillbaka, här är några saker att jämföra innan du fattar ditt beslut.

Tänk först på hur mycket pengar du faktiskt kommer att tjäna. Vissa kort ger en högre procentsats tillbaka på specifika kategorier som bensin eller mat, medan andra erbjuder ett fast pris på alla inköp. Se till att jämföra priserna och se vilken som ger dig mest pengar tillbaka baserat på dina utgiftsvanor.

Ta sedan en titt på registreringsbonusen. Många cashback-kort kommer att erbjuda en introduktionsbonus om du uppfyller vissa utgiftskrav inom de första månaderna efter att du öppnat ditt konto. Dessa bonusar kan variera från 1000 till 5000 kr.

Du bör också överväga kostnaden för årsavgiften och eventuella andra avgifter som är kopplade till kortet.

Tips för att få så mycket cashback som möjligt

Det finns några saker som kortinnehavare kan göra för att säkerställa att de maximerar sina pengar tillbaka. För det första är det viktigt att använda rätt kort för rätt köp. Vissa kort erbjuder högre cashback-belöningar för specifika kategorier som drivmedel eller mat. För det andra, se till att hålla reda på bonuskategorier som roterar under året. För det tredje, dra fördel av registreringsbonusar genom att uppfylla minimikraven för utgifter inom den angivna tidsramen. Slutligen, glöm inte att betala din faktura i tid – sena betalningar kan ogiltigförklara dina cashback-intäkter.

Att följa dessa tips hjälper dig att tjäna så mycket pengar som möjligt tillbaka på dina kreditkortsköp. Genom att använda rätt kort och utnyttja bonusmöjligheter kan du maximera dina belöningar och få tillbaka mer pengar i fickan.